lauantai 16. kesäkuuta 2012

Haittaohjelmavaroitus blogissani!

Huomasin äsken kun yritin tulla blogiini, että selain heittikin yhtäkkiä jättimäisen, pelottavan punaisen haittaohjelmavaroituksen ruudulle blogistani :D Että Inen lakkaleikit sisältää sisältöä toisesta blogista, joka on saastunut ja on mahdollisesti vaarallinen jne jne. Ongelmana oli siis eräs ulkomaalainen blogi, joka on ollut blogrollissani, ja joka on ilmeisesti saanut sivulleen jonkinlaisen viruksen tms. Koska ko. blogiin linkataan tässä blogissa, selain varoittaa että myös tämä blogi on mahdollisesti vaarallinen. Poistin nyt tuon ulkomaisen blogin tuolta blogrollista (eli lukemieni blogien listasta) ja ongelman pitäisi olla sillä selvä.

Tämännäköistä tekstiä!

Mahdollisimman epäselvästi selitetty mutta lyhyesti vielä: jos joku on nyt säikähtänyt tuota haittaohjelmavaroitusta, kerrottakoon että  mitään todellista vaaraa ei tässä blogissa ole ollutkaan. Blogissani oli linkki saastuneeseen blogiin ja semmoisista asioista varoitetaan käyttäjää herkästi, hyvä niin. Ilmoitusta ei enää kenellekkään pitäisi tulla, mutta voipi ilmoitella jos vielä näkyy (: Pidän kyllä blogin tietoturvan kunnossa, ei tässä turhaan insinööriksi opiskella!

EDIT: näitä tulee nyt koko ajan lisää :D Joudun poistamaan jo toisen blogin blogrollista. Ilmeisesti ulkomaisissa kynsiblogeissa on nyt menossa jokin virustartunta. En suosittele että menette esimerkiksi tuonne varoituksessa mainittuun blogiin, sillä sieltä tosiaan voi tarttua jotain koneellenne, mutta tämä blogi on täysin turvallinen (: Kannattaa muidenkin käydä vilkaisemassa blogejaan, mikäli blogrollissa on jenkkiläisiä kynsiblogeja! Saattaa tulla sama varoitus vastaan. Ongelman pitäisi korjaantua poistamalla blogit blogrollista. Aaaaaargh :D Mikä vaiva!

12 kommenttia:

 1. Mulla on ihan sama varoitus ja mä poistin kans sen blogin linkeistäni... tää ei oo muuten edes eka kerta ku tällä samaisella blogilla on noita virus ongelmia :( Harmi kun hyvä blogi on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö o: No en ihmettele kyllä. Aika yleistäkin että Amerikkalainen, suht suosittu blogi on usein tuommoisen hyökkäyksen uhrina. Ärsyttävää vaan että vaikutukset ulottuu sitten omaankin blogiin ):

   Poista
  2. mä poistin myös sen blogin ku tuli ilmotus ja yhden toisenki blogin tosin oli suomalainen mut kaiken varalta ikävää tällänen

   Poista
  3. Ai suomalaisissakin blogeissa on jo o: Ilmeisesti aika paha leviämään kun näin nopeasti iskenyt.

   Poista
 2. mä pelästyn joka kerta tosi pahasti kun pompahtaa toi ilmoitus ruudulle! hätäännyn ja panikoin hahaha ennenkuin kykenen painamaan ruksia lol. Toi varoitus tuli eilen mun ruudulle kun yritin vierailla passion for nailsin blogissa, hän oli linkannu jonku jutun jostai ulkomaalaisesta blogista (joku calores de colores tai joku tollanen hahha) nii siinä sitten näköjää joku virusjuttu :S hui kamalaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha :D Ei noita tarvitse säikähtää. Kaipa niiden tarkoituskin on olla huomiotaherättäviä ettei käyttäjä vaan paina äkkiä ruksia edes lukematta koko asiaa ja saa jotain roskaa koneelleen. Täytyy myöntää että kyllähän se vähän hätkähdyttää kun jotain tuollaista pompahtaa ruudulle :D Mutta hyvä niin!

   Poista
 3. Mulla oli tätä ihan samaa ongelmaa. Poistin koko ton listan, jossa on blogit joita seuraan. Ajattelin laittaa sit takas, jos noi virus-jutut lähtee. :) En meinaan jaksa alkaa ettiin sieltä kaikkia niitä, mistä toi varottaa... :D Meinaan noita ulkomaalaisia blogeja on pari hassuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Käyhän se noinkin. Itselle antoi varoitusta vain parista blogista joten kätevästi sain ilmoituksen pois viskaamalla ne blogit tiehensä. Takaisin eivät kyllä enää pääse! >:(

   Poista
  2. On vaan kyl tosi ärsyttävää kun toi herjaus tulee meillekin, vaikkei meidän sivuilla oo viruksia :D

   Poista
  3. No sanoppa muuta! Ihan törkeän rasittavaa :D Ja varsinkin kun joku herkempi saattaa jopa luulla että nyt meidän blogit on ihan hirveä uhka tietoturvalle. Eääägh! Mutta tottahan se on että joku onneton olisi ihan hyvin voinut tietämättään joutua virussivulle tuolta blogrollin linkin kautta. Ihan hyvä vaan että varoittavat. Toisaalta, miksi ihmeessä pitää näyttää se varoitus jos sivulla on linkki saastuneeseen sivuun? Luulisi että riittää näyttää se varoitus jos on jo menossa saastuneelle sivulle... Argh :D

   Poista
 4. Mulla on menossa aivan sama juttu. Pari päivää sitten aloin seuraamaan näitä ulkomaalaisia blogeja, nyt olen joutunut jo 3 poistamaan tuon saman herjauksen takia. Nämä blogit ovat näitä Amerikkalaisia suosittuja blogeja, joilla on tuhansia seuraajia. Harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps (: Mitä suositumpi sivu, sitä todennäköisemmin joutuu hyökkääjien kohteeksi. Eipä sille edes blogin pitäjä kauheasti mitään voi ): Tylsäähän tämmöinen on, mutta en kyllä aio omaan blogiini niitä enää linkittää kun kerran hyökkäyksen vaikutukset ulottuvat minuunkin.

   Poista