maanantai 18. maaliskuuta 2013

Google Friend Connectista

Olen huomannut blogeissa pienoisen paniikin nousevan kun jostain levisi huhu, että Google Friend Connectia oltaisiin lopettamassa ja totesin, että pakko tähän kai on puuttua ennenkuin bloggaajat menettävät järkensä :D Ihan vaan tiedoksi kaikille, Google Friend Connect on lopetettu kaikessa hiljaisuudessa JO 2012 ja kuitenkin jätetty Bloggerin käyttöön. Google Reader taas on täysin oma, erillinen palvelunsa joka ei vaikuta Bloggerin toimintaan mitenkään.

Toiseksi, kaikki tähän mennessä tullut info ei ole Googlelta itseltään, vaan pelkkiä amerikkalaisista blogeista kuultuja huhuja. Google ei ole siis ilmoittanut yhtään mitään virallista. Suosittelisin odottamaan ainakin virallisia tiedotteita ennenkuin painetaan paniikkinappulaa (: IT-alalla suunnitelmat voivat muuttua lennosta ja siksi mikään muu kuin yrityksen itse ilmoittama ei ole varmaa.

Näin ihan maalaisjärjellä ajateltuna Bloggeristahan katoaisi täysin idea jos blogeja ei voisi enää seurata. Itse ainakin lopetan bloggaamisen ja lukemisen siihen paikkaan, jos Google tosiaan yrittää siirtyä Google+:aan ja omalla nimellä kirjoittamiseen/lukemiseen. Ei mitään järkeä!

En nyt mikään Google-asiantuntija ole, mutta henkilökohtaisesti uskon että Readerin lopettamisesta huolimatta Blogger jatkaa ennallaan. Tästä voitaisiin käydä pitkäkin keskustelu siitä mitä Google tekisi itselleen siirtämällä kaiken somensa Google+:aan, jolla ei muutenkaan hyvin pyyhi, mutta jätetään se käymättä. Tässä vaiheessa kehotan siis kaikkia rauhoittumaan ja rentoutumaan! (:

PS. Kynsiä tulossa myöhemmin illalla!

EDIT. Tein vähän tutkimustyötä ja myös monissa ulkomaisissa blogeissa on painotettu Google Readerin ja GFC:n olevan kaksi eri asiaa. Virallinen tieto on siis se, että Google Reader lopettaa heinäkuussa, kyllä. Tämä lukee Googlen virallisessa tiedotteessa (englanniksi). Kuten tuosta voi lukea, GFC:llä ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä, ilmeisesti monet ovat vain erehdyksessä sekoittaneet ne keskenään tai muuten vain säikähtäneet. Toivottavasti tältä huhulta voitaisiin nyt katkaista siivet mahdollisimman äkkiä.

14 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Näin itsekin olen arvellut tämän menneen, eli GFC ei ole loppumassa Bloggerista :) Joku amerikkalainen sekoittanut GFC:n Readeriin ja alkanut lietsoa paniikkia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen vähän että juuri näin on käynyt (: Vähän samantyyppisiä palveluita molemmat kyllä ovat ja käsittääkseni blogeja on voinut lukea Readerillakin RSS-syötteen kautta. Ei ihme jos ovat menneet sekaisin.

   Poista
 2. Mä oon miettinyt ihan samaa, että missään ei ole mitään virallista tiedotetta näkynyt, pelkästään paniikkia ja hulabaloota että nyt se loppuu. Mä en aio mihinkään bloglovineihin tms mennä, ennenkuin on oikeasti varmaa tietoa asiasta. Epäilen kyllä minäkin, että se mihinkään poistu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en minäkään aio mihinkään siirtyä (: Uskon kyllä että Blogger jatkaa entisellään, on nimittäin sen verran suosittu palvelu. Olisin ihan äärettömän hämmentynyt jos Google päättäisi tätä konseptia muuttaa.

   Poista
 3. Kiitos kun valaisit ,toivotaan että asia on näin sillä eihän tossa touhussa olis mitään järkeä.täytyy sanoa et jo hermostuin ku kaikki alko tästä puhumaan.täytyy odotella mitä tapahtuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, katsellaan rauhassa (: Kyllä se Google ilmoittelee jos on jotain ilmoitettavaa, ihmiset vaan tykkäävät spekuloida kaikenlaista.

   Poista
 4. Minusta on hassua, että kaikilla on hirveä paniikki, mutta yhdelläkään ei ole virallista tietoa. Onhan tässä ollut hieman hämmentynyt olo, että katoaako kaikki vai ei! Kiva kun joku vähän rauhoittaa tilannetta. En aijo itsekkään tehdä mitään muutoksia, ennen kuin näen virallisen tiedotteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä käy kun hutkitaan ennenkuin tutkitaan >: Mutta kyllähän nykyään palvelut kehittyy ja muuttuu niin hurjaa tahtia ettei perässä pysy. En siis yhtään ihmettele jos joku on mennyt asioiden edelle ja spekulaatiot lähteneet mukavarmoina huhuina liikkeelle (: Tai sitten kävi niinkuin Vanquish tuolla ylempänä epäili, että joku on sekoittanut Readerin ja GFC:n toisiinsa.

   Poista
 5. Linkitin tämän omaan blogiini..onneksi löysin. tosiaan pikkasen meinas paniikki iskeä XD tässä vielä linkki blogiini..

  http://mehtapirtti.blogspot.fi/2013/03/pikkuneidin-karkkinuttu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma! (: Käympäs vilkaisemassa.

   Poista
 6. Kiitos hyvästä uutisesta ja sun blogi on sen verran kiinnostava,että liityin lukemaan "naapurintytön" blogia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä ja ihana kuulla! Tervetuloa vain (: Toivottavasti viihdyt.

   Poista
 7. Oho, en ollut edes kuullut Bloggerin lopetushuhuja, readerista oli kyllä tullut ilmoitus, että loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi niin (: Itse näin enimmäkseen vain kynsiblogeissa näitä huhuja.

   Poista