keskiviikko 18. tammikuuta 2012

The Kynsikorututoriaali

Noniin! Kynsikorusta olen saanut paljon kysymyksiä ja Googlenkin puolelta on blogiini päädytty kynsikoruja etsien ja kun sain I <3 Nails -blogin Nunnulta ehdotuksen kertoa korusta vähän enemmänkin, päätin sitten väsätä kokoon kokonaisen tutoriaalin. Tutoriaalin tarkoitus on ihan vaihe vaiheelta esitellä kuvineen miten tämä homma tehdään (: Toivottavasti tästä on hyötyä kaikille kynsikoruista kiinnostuneille! (Jotkut ymmärtävät kynsikorun tarkoittavan kynsiin liimattavia strasseja, tässä tutoriaalissa kuitenkin käsitellään kynsilävistystä.)

Mitä pitää tietää ennen kynsilävistyksen tekoa?

Kynsikoru ei todellakaan ole helposti hermonsa menettävän ihmisen juttu. Isommat korut joissa on pitkälle roikkuvia koristeita tarttuvat erityisen helposti ja usein vaatteisiin, hiuksiin jne mutta pääasiallisesti kaikki korut tarttuvat. En ole ainakaan itse koskaan onnistunut saamaan rengasta niin nätisti, ettei se tarttuisi koskaan mihinkään. Kynsien olisi hyvä olla siinä mielessä hoidetut, etteivät lohkeile tai liuskoitu kovin helposti. Kynsikorut ovat herkkiä katoilemaan, joten itse en ainakaan kovin suurta summaa niihin sijoittaisi. Mikäli vielä varoitusten jälkeenkin olet sitä mieltä että kyllä, haluan korun, niin ole hyvä ja jatka eteenpäin.

Mitä tarvitset?

Kynsilävistyksen tekoon tarvitset siis:


-kynsiporan
-viilan, mielellään bufferi mutta tavallinen viilakin sopii kyllä
-pihdit
-jotain millä pitää metallirenkaasta kiinni samalla kun sitä taitetaan pihdeillä, itse käytän pinsettejä mutta esim. toiset pihdit ovat myös hyvä vaihtoehto
-kynsikorun metallirenkaineen
-pitkät ja melko vahvat kynnet

Käydään myöhemmin läpi mistä tarvikkeita saa.

Miten lävistys sitten tehdään?


Okei, nyt kädessäsi pitäisi olla se kynsipora. Jos olet ensimmäistä kertaa kyseisen työkalun kanssa tekemisissä ja terän puuttuminen ihmetyttää, pyöritä poran pää auki. Ainakin omassa porassani terä on näin suojattu. Poran pää, jossa omassani on tuo vaaleanpunainen kivi, heiluu myös aika iloisesti. Tämä ei suinkaan ole vika eikä pora ole rikki, vaan se on tehty helpottamaan poraamista, huomaatte kyllä.


Kynsilävistykseen valittavan kynnen tulee olla suhteellisen pitkä ja hyväkuntoinen. Heikko kynsi menee helposti rikki reiän kohdalta mikä koituu korun kohtaloksi, kokemusta on. Lyhyisiin kynsiin reikää ei saa hyvin tehtyä. Sormi kannattaa myös valita huolella: ei mielellään käyttökädestäsi enkä suosittele ainakaan etusormea. Jos sinulta löytyy myös se tietty sormi joka aina osuu johonkin, kannattaa sekin jättää pois valinnasta. Korusormi on melko lailla pois käytöstä, joten itse suosin vasemman käteni pikkurilliä. Tykkään myös porata ilman kynsilakkaa, mutta uskoakseni tällä ei ole hirveästi väliä. Reikä on vain helpompi siistiä niin.

Nyt kun sormi on valittu ja kynnen kunto tarkistettu, ruvetaan poraamaan. Reiän kohta tulisi olla kaukana reunoista mutta kuitenkin niin, että metallirinkula mahtuu liikkumaan. Itse suosin kynnen oikeaa kulmaa, koska olen oikeakätinen ja metallirinkula on helpompi avata ja sulkea niin, mutta kukaan ei estä tekemästä reikää vaikka keskelle. Aseta kynsi pintaa vasten, pora tiukasti haluamaasi kohtaan pystysuoraan ja ala kierittää poraa. Pyörivä poran pää on nyt hyvin hyödyllinen, eikös? Jos reikää ei tunnu syntyvän poraamisesta huolimatta, pyörität poraa väärin päin tai käytät liian vähän voimaa. Varo poraamasta alustaa! Pora menee loppuen lopuksi hyvin äkkiä kynnestä läpi. Kun reikä on syntynyt, vedä pora ulos reiästä samalla pyörittäen sitä vastakkaiseen suuntaan kuin mihin äsken pyöritit.


Nyt kynnessä on reikä mutta sen reunat ovat epätasaiset ja riekaleiset. Tätä varten on viila: otetaan buffer ja viilataan sillä vähän reiän päältä jotta saadaan reunat nätiksi. Isoimmat riekaleet voi vaikka rapsutella pois. Lopputuloksena pitäisi olla huolitellun näköinen pieni reikä:


Nyt voit sitten lakata kynnet mikäli haluat, reikää ei tarvitse erikseen vältellä. Toki kynsikorun voi laittaa ilmankin.

Miten koru asennetaan?


Kun kynnet on lakattu haluamallasi tavalla, otetaan esiin korun metallirinkula. Rinkula voi olla korussa kiinni tai ei, tällä ei ole väliä. Pidä renkulasta kiinni jollakin, itse pidän pinseteillä, ja taivuta renkaan toista päätä itseäsi kohti.Pujota rengas korun renkaasta läpi. Seuraavaksi tulee pikkutarkkaa työtä: Pidä metallirenkaasta pihdeillä ja työnnä rengas reiästä läpi alakautta. Päällä oleva lakka ei haittaa, siihen tulee reikä samalla. Mikäli et halua renkaasi sotkeutuvan lakkaan, voit tehdä lakkaan reiän esimerkiksi nuppineulalla. Laita rengas niin päin että voit helposti taivuttaa sen kiinni vapaalla kädelläsi. Kokeilemalla tiedät. Muista tarkistaa että koru tulee oikein päin!


Lopuksi taivuta metallirengas pihdeillä kiinni. Itse vain painan pihdeillä avonaisesta kohdasta ensin renkaan päät kohdikkain ja sitten renkaan päitä toisiaan vasten. Yritä saada rengas niin kiinni kuin mahdollista, muuten se saattaa irrota kynnestä tai vähintäänkin tarttuu kaikkeen mahdolliseen.


Ja valmista tuli! Nyt sinulla on oikein nätti kynsilävistys jota kelpaa esitellä kavereille ja tuttaville (:

Mistä saan tarvikkeita?


Tekisi mieli sanoa että ihan mistä tahansa itseään kunnioittavasta kynsitarvikekaupasta. Porani olen ostanut huuto.netistä, samoin kuin halvimmat koruni. Isoimmat korut olen ostanut Sanna Tara Nail Art -verkkokaupasta. Itseasiassa kaikki kolme, Mimax, Sanna Tara ja Ihanat Kynnet myyvät kynsikoruja, mutta vain Mimaxista ja Sanna Taralta saa poria. Hintatietoinen kun olen, vinkkaan, että Sanna Taralta korut saa halvimmalla (: Myös Ebaysta löytyy runsaasti sekä poria että koruja hakusanalla nail piercing.

Tarvitseeko kynsilävistystä hoitaa?


Itse en ainakaan tee lävistykselle yhtään mitään sen teon jälkeen. Tokihan joku voi halutessaan lisätä kynsiöljyä tms, ei siitä haittaakaan ole. Kun huomaat että reiän ympäristö alkaa olla huonokuntoinen, rosoinen, liuskoittunut jne on aika lopettaa reiän käyttö. Huonokuntoinen reikä lohkeaa helposti ja tällöin saatat menettää myös korusi.

Siinäpä kaikki mitä minä pystyin kertomaan kynsikorusta! Kertokaa ihmeessä koitteko tämän hyödylliseksi tai teittekö jopa itsellenne lävistyksen näillä ohjeilla? Kuulen mielelläni mielipiteitä tutoriaalista! Toivottavasti tämä selvensi monia askarruttaneita asioita (:

ps. Kynsiin on käytetty Kicksin Salt Licorice -lakkaa, mattausta ja pinkillä nail art -lakalla tehtyjä raitoja.

13 kommenttia:

 1. Kiva postaus, vaikka itselläni ei olekaan mahdollisuutta hankkia kynsikorua varmaan ikinä :) Huomaa, että olet nähnyt vaivaa tämän eteen.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia (: Sääli jos et itse pysty pitämään. Kyllähän tässä noin kolmisen tuntia meni :D Mutta omasta mielestäni onnistuin kyllä ihan hyvin tekemään kelpo tutoriaalin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos toteutuksesta :) Avarsi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä (: Oli muuten todella hyvä idea!

   Poista
 4. Olipa mukava kuulla vähän enemmän kynsikoruista. Tutoriaali on mielestäni hyvä ja ohjeet selkeät. Tykkäsin myös kovasti laadukkaista kuvista. Tällä hetkellä teen osa-aikatöitä kaupalla, niin en voi laittaa kynsikorua (jäisi kiinni joka paikkaan), mutta innostuin asiasta kuitenkin sen verran, että tulen varmasti joskus kokeilemaan tätä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiva kuulla että ohjeistus oli onnistunut! (: Kuvanlaatua ihasteltiin myös itse miehen kanssa, on sen verran parantunut entisestä että tälläiset yksityiskohtaiset ohjeistukset voin ylipäätänsä tehdä. Itse ainakin hurahdin koruun heti kun ensimmäisen laitoin, varohan vain! Kokeilu voi jäädä tavaksi (:

   Poista
 5. Oli hyvä tutoriaali, naurattaa se silloinen oma kynsikorupostaus, jonka kynsikoru kesti huikeat... yhden illan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla (: Voi ei, mikäs sille kynsikorulle tuli? :D

   Poista
 6. Todella kiva tälläinen tuto, näitä voisi olla lisää! :)
  Itseäni kiinnostaisi kynsikorut, mutta saa nähdä ostanko edes sellaista..

  Voisitko tehdä joskus postauksen siitä, että miten hoidat kynsiäsi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos (: Kiva jos oli pidetty. Joo laitetaan ehdotus ehdottomasti toteutukseen!

   Poista
 7. Aloitin lueskelemaan blogiasi.. Ihastelin kynsikoruja ja tuli mieleen et kysäisen miten tämä tehdään, mistä koruja saa ymym.. ja sitten tulikin postaus vastaan! Kuin tarjottimella. En varmaan uskalla koskaan kokeilla, mutta eihän sitä tiedä..;> Hienoja nämä korusi kuitenkin ovat! Mietityttää vain että ei todellakaan ole kovin käytännöllisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu että olet löytänyt blogini! Tervetuloa vaan (: Jos ei halua korua jatkuvasti pitää, niinkun arvasit niin eivät ole kovin käytännöllisiä, niin voihan vaikka juhliin laittaa! Varmasti kiva juhlatyylin viimeistelijä (:

   Poista
 8. I think people felt bad for me afterwards because of how nervous I was.

  Department of Agriculture predicts that overall food inflation
  next year, about 2% to 3%. They built a hugely successful business on that one
  competitive difference.

  my webpage: check this out

  VastaaPoista